Mrkvová torta

Zdravo, ale chutne, tým sa riadime aj my a preto sme si pre Vás pripravili recept na chutnú mrkvovú tortičku. Aj keď jej názov možno pre niektorých neznie moc lákavo, jej chuť je viac ako vynikajúca. Tak šup, šup poďte si ju s nami čím skôr pripraviť.

Potrebujeme
2 ks vajce, vanilkový cukor, kypriaci prášok, dva hrnčeky polohrubej múky, hrnček práškového cukru, 4 veľké mrkvy, 1 dcl oleja, hrnček vlažného mlieka, hrnček nastrúhaných orechov, čokoládu na varenie, maslo
Postup

Ako prvé nastrúhame mrkvu na drobné pásiky ale nie celkom na hladko. Vajíčka zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom a vyšľaháme na jemno, aby neostali žiadne hrudky ani kúsky cukru. . Postupne pridávame olej a mlieko. Suché suroviny ako je múka, kypriaci prášok a mrkva zmiešame najprv spolu a potom primiešame o tekutej zmesi. Orechy pridáme až na koniec, cesto zahustia, tak ich treba pridávať postupne za stáleho miešanie. Ako posledné pridáme roztopené maslo.

Je na Vás či do samotného cesta pridáte na jemno nastrúhanú čokoládu, ja si nožom nasekám drobné kúsky a primiešam ich k cestu, po upečení v koláči narazíte na drobné roztopené miesta čokolády.

Koláč vložíme na vymastenom a vysypanom plechu do rúry a pečieme na 180°C približne 40 minút. Po jeho upečení ho polejeme roztopenou čokoládou a dáme vychladnúť. Na koniec stačí už len vydržať kým čokoláda stuhne, hádam sa Vám to podarí, my niekedy neodoláme a zjeme všetko hneď po upečení.

Podeľte sa s receptom na sociálnych sieťach
Avatar photo
Peter Králik