V košíku nemáte zatiaľ žiadne produkty.

Jahodovo-piškótová maškrta
Potrebujeme
750 g jahôd, 500 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 40 g kryštálový cukor, 3 ks jahodového pudingu, 1 stužovač, veľký balík piškót, limetka
Postup
Ako prvé si umyjeme a nakrájame jahody na štvrtinky. Pár z nich necháme v celku, potom sa využijú pri zdobení koláčik. Takto nakrájané jahody zalejeme 400 ml vody a za stáleho miešanie privedieme túto jahodovú zmes k varu. Približne po 10 minútach pridáme vanilkový, kryštálový cukor, nastrúhanú kôru z limetky spolu s vytlačenou šťavou a stále miešame. 3 jahodové pudingy si rozmiešame v 200 ml vody, dávame pozor, aby nevznikli žiadne hrudky, preto je potrebné použiť metličku a poriadne rozhabarkovať. Zmiešané pudingové prášky prisypeme k jahodovej zmesi a všetko spolu varíme až kým nám nevznikne ,,jahodová kaša“. Piškótami vystelieme spodok pekáča v ktorom budeme koláč pripravovať. Je možné použiť aj tortovú formu, dávajte však pozor aby boli jej okraje dostatočne vysoké. Na takto naukladané piškóty nalejeme časť pripravenej jahodovej zmesi tak, aby boli piškóty zakryté. Takto postupne striedame piškótovú a jahodovú vrstvu až kým celú plnku neminieme. Jahodová vrstva musí byť ako posledná, aby piškóty pod ňou nasiakli a zmäkli. Koláčik dáme na hodinu vychladnúť.
Kým sa koláč chladí pripravíme si šľahačkovú polevu. Vyšľaháme dve smotany spolu so stužovačom. Do šľahaných smotán pomaly primiešame Mascarpone. Ja používam ricottu pretože mi príde ľahšia a obsahuje menej tuku. Je možné použiť aj jemný polotučný tvaroh, samozrejme každý podľa vlastnej chuti. Keď máme tieto dve suroviny zmiešané natrieme polevou vychladnutý koláč, koláč musí naozaj vychladnúť, pretože uvarená jahodová plnka by v horúcom stave šľahačku roztopila.
Takto pripravený koláč ozdobíme celými alebo nakrájanými jahodami a dáme stuhnúť na chladné miesto približne na 8 hodín. Pokiaľ sa Vám ho podarí na tak dlho schovať pred maškrtníkmi, ak nie dá sa podávať aj hneď aj keď nebude celkom stuhnutý.