V košíku nemáte zatiaľ žiadne produkty.
Domáci malinový lekvár
Potrebujeme
6 kg malín
1 kg kryštálového cukru
0,6 l vlažnej vody
Postup
Očistené maliny vložíme do väčšieho hrnca. Vlejeme 0,2 l vlažnej vody. Maliny pomaličky varíme a pridáme 0,5 kg kryštálového cukru. Varíme do rozvarenia. Odstavíme z plameňa a necháme chvíľu vychladnúť. Asi pol hodinu. Pripravíme si menšiu varešku, hrniec v ktorom budeme dokončovať lekvár, väčšie sitko na prepasírovanie. Zbavovanie zrniečka nám chvíľu potrvá takže veľa síl!
Keď máme z malín urobený pretlak, privedieme ho do varu a pridáme zvyšný cukor a vlažnú vodu! Nám varenie trvalo cca nejakú hodinku aj 20 minút. Skúšku lekváru si spravíme veľmi jednoducho. Na menší tanierik naberieme jednu lyžicu lekváru, a stredom prejdeme. Ak sa nám lekvár nezlieva dokopy, je hotový! Ešte horúci ho vlievame do poriadne umytých zavaraninových pohárov. Otočíme hore dnom a zakryjeme uterákom do ďalšieho dňa!
Skladujeme v tmavej miestnosti.