No products in the cart.

Bravčové so slivkami na zelerovo-mrkvovej omáčke s domácimi zemiakovými knedľami
Potrebujeme
1,5 kg bravčové mäsko, 1 cibuľa, rasca, červená paprika, soľ, čierne korenie, 10 kusov sušené slivky, 6 ks väčšia mrkva, 1 zeler, 4 ks petržlen, prevarená voda alebo vývar, soľ, čierne korenie, 2dcl mlieka, 250 ml smotany na šľahanie 33%, 1 kg uvarených zemiakov, 300 g polohrubej múky, 1 vajce
Postup
Príprava mäsa
Cibuľu si nakrájame na malé kúsky, orestujeme ju na masti do zlata. Pridáme mäso nakrájané na kocky. Mäso opekáme. Postupne pridáme rascu, červenú papriku, čierne korenie a soľ. Podusíme 15 minút. Podlejeme dvomi hrnčekmi prevarenej vody alebo vývaru. Pridáme sušené slivky a dusíme do mäkka! Príprava omáčky:Všetku zeleninu si nakrájame na malé kúsky. Dáme do hrnca a podlejeme vodou alebo vývarom. Centimeter nad zeleninu aby bola ponorená. Keď je zelenina mäkká, posolíme okoreníme a ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme mlieko, smotanu a znova mixujeme. Dochutíme podľa seba! Príprava knedlí :Zemiaky ošúpeme, zotrieme. Pridáme postupne múku, záleží od zemiakov koľko múky. Možno viac možno menej. Nezabudneme na vajíčko a trošku soli! Keď máme cesto hotové, vytvarujeme si tvar knedle aké chceme podľa seba. Do zovretej vody vložíme knedle. Počkáme 20 minút, vyberieme prekrojíme, ak knedle ešte sú vnútri surové vložíme opäť do vody. Keď sú knedle hotové nakoniec ich potrieme olejom.
Príprava omáčky
Všetku zeleninu si nakrájame na malé kúsky. Dáme do hrnca a podlejeme vodou alebo vývarom. Centimeter nad zeleninu aby bola ponorená. Keď je zelenina mäkká, posolíme okoreníme a ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme mlieko, smotanu a znova mixujeme. Dochutíme podľa seba!
Príprava knedlí
Zemiaky ošúpeme, zotrieme. Pridáme postupne múku, záleží od zemiakov koľko múky. Možno viac možno menej. Nezabudneme na vajíčko a trošku soli! Keď máme cesto hotové, vytvarujeme si tvar knedle aké chceme podľa seba. Do zovretej vody vložíme knedle. Počkáme 20 minút, vyberieme prekrojíme, ak knedle ešte sú vnútri surové vložíme opäť do vody. Keď sú knedle hotové nakoniec ich potrieme olejom.